InloggenHeeft u een aanmeldcode en een tijdelijk wachtwoord ontvangen? Klik dan hier om een profiel aan te maken.

Mededelingen

Verzuim vóór ingangsdatum van uw verzekering


Heeft u te maken met een ziekmelding vóórdat uw verzuimverzekering is ingegaan? En is deze zieke werknemer nog niet hersteld als uw verzekering ingaat? Dan is deze werknemer niet meeverzekerd op de nieuwe polis. Was u hiervoor ergens anders verzekerd? Dan blijft de oude verzekeraar de schade betalen totdat de werknemer hersteld is.

U dient uw arbeidsongeschikte werknemer wel in het Rabo Verzuimportaal aan te melden. Als de datum van de 1e ziektedag voor de ingangsdatum van de polis ligt, zullen wij wel uw arbodienst in kennis stellen. De uitkering blijft dan doorlopen op uw vorige polis.

Is uw werknemer (deels) hersteld? Vergeet niet om de werknemer ook (deels) hersteld te melden bij uw oude verzekeraar. Graag ontvangen wij ook de (deel-) herstelmelding in het Rabo Verzuimportaal, zodat de verzuimadministratie weer klopt en we de arbodienst kunnen informeren. U doet deze melding dus twee keer.

Hoe doe ik de (deel-) herstelmelding bij de oude verzekeraar?
-    Was u bij a.s.r. verzekerd, dan kunt u dat doen via inkomen.claim.collectief@asr.nl;
-    Was u bij Nationale-Nederlanden verzekerd? Dan kunt u de (deel)herstelmelding doen via het meldverzuimportaal van Nationale Nederlanden, zoals u dat gewend was; 
-    Was u bij de Goudse verzekerd, Dan kunt u de (deel)herstelmelding doen via het meldverzuimportaal van de Goudse, zoals u dat gewend was.


Wanneer is de werknemer verzekerd op de Rabo Verzuimverzekering?
Indien uw werknemer langer dan 28 dagen is hersteld, valt de werknemer onder de dekking van uw polis. Wordt uw werknemer binnen 28 dagen weer ziek? Dan is er sprake van samengesteld verzuim. En samengesteld verzuim valt dan onder de uitloopdekking van uw oude verzekering. U kunt dan de medewerker ziek melden via de hierboven genoemde opties. 

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Telefoonnummer: +31 85 890 18 92